U-profielen buigen

Het buigen van U-profielen is een vak apart. U-profielen zijn kwetsbare onderdelen en moeten met zorg behandeld worden. Bij Probend hebben we veel ervaring met het buigen van complexe vormen in deze kwetsbare, open U-profielen.

Bij het buigen van U-profielen spreken we eigenlijk over walsen. Bij walsen wordt het materiaal tussen rollen doorgevoerd, waarbij de rollen een constante druk uitoefenen om het materiaal te vervormen. Hierdoor wordt het materiaal uitgerekt of samengedrukt, afhankelijk van het gewenste resultaat.

Lees meer over onze werkwijze >>

Gebogen aluminium U-profielen d.m.v. walsen
Gebogen aluminium U-profielen d.m.v. walsen

Metalen U-profielen buigen met onze CNC wals

Bij het buigen van U-profielen spreken we eigenlijk over walsen. Bij walsen wordt het materiaal tussen rollen doorgevoerd, waarbij de rollen een constante druk uitoefenen om het materiaal te vervormen. Hierdoor wordt het materiaal uitgerekt of samengedrukt, afhankelijk van het gewenste resultaat. Het voordeel van deze methode is dat vrijwel elke gewenste radius kan worden gerealiseerd, op voorwaarde dat het materiaal dit toelaat.

Een ander pluspunt van walsen is dat het niet beperkt is tot alleen U-profielen, maar ook kan worden toegepast op profielen van verschillende vormen en ronde buizen.

topklasse CNC-profielwals met ervaren walsers

De kern van Probend wordt gevormd door onze servo-aangedreven profielwals. Deze wals is niet alleen krachtig bij lage toerentallen, maar stelt ons ook in staat om grote en dikke (buis)profielen snel en met minimale vervorming te verwerken. Hierdoor kunnen we gladde halffabrikaten produceren met onzichtbare radiusovergangen.

Onze ervarenprofielwalsers zijn van start tot afwerking bij de verschillende projecten rond het buigen en walsen van metalen U-profielen betrokken.

RVS plaatwerk walsen en buigen in vorm
Gebogen aluminium U-profielen d.m.v. walsen

Weinig nabewerkingen nodig

Door zorgvuldig en nauwkeurig te walsen, wordt de noodzaak voor nabewerking tot een minimum beperkt. In de meeste gevallen kunnen we dit doen zonder enige vorm van beschadiging of vervorming, waardoor polijsten overbodig wordt.

Dankzij ons grondige beheersing van het walsproces kunnen we handmatig werk tot een minimum beperken, met als resultaat hoogwaardige kwaliteit en aantrekkelijke prijzen.

"We hadden een uitdaging met complexe, aluminium extrusieprofielen die in bepaalde vormen gewalst moesten worden. Bij Probend denken ze continu mee om dit proces te verbeteren en staan ze altijd klaar voor ons. Inmiddels maken ze alles voor ons en hebben we in hun een betrouwbare partner gevonden aan wie we met een gerust hart ons werk uitbesteden.

Canline

Bekijk onze buig- en walsprojecten

Dankzij vele jaren ervaring buigen wij iedere metalen buis met hoge precisie tot een hoogwaardig eindproduct. De gebogen producten kunnen gebruikt worden in uiteenlopende toepassingen, bijvoorbeeld Gebogen profielen voor interne transportsystemen. Ieder project wordt met zorg uitgevoerd en levert hoge kwaliteit eindpoducten op.

Bent u benieuwd naar ons werk? Bekijk onze projecten.