RVS buizen en profielen buigen

RVS (roestvaststaal) buigen is een gespecialiseerd vakgebied waar veel precisie en vakmanschap voor nodig is. Een RVS buis buigen kent unieke uitdagingen vanwege de eigenschappen van dit materiaal. Het is belangrijk om de juiste kennis en technologie toe te passen om de gewenste vormen en bochten te bereiken zonder dat het materiaal wordt beschadigd.

Bij Probend hebben we geïnvesteerd in geavanceerde buigapparatuur en -technieken om aan de specifieke eisen van RVS buigen te voldoen. Wilt u een RVS buis of profiel op een speciale manier gebogen hebben? Met moeilijke of lastige bochten? Daar waar uitdagingen in de complexiteit van metaalbuigen uw pad kruisen, begint ons werk!

rvs buigen is vakwerk

Het buigen van een RVS buis is een specialistisch vak. RVS, ook wel bekend als roestvaststaal, staat bekend om zijn hoge sterkte en corrosiebestendigheid. Deze eigenschappen maken RVS geschikt voor diverse toepassingen. Door de luxe uitstraling is RVS uitstekend te gebruiken voor vele doeleinden. Toch is het buigen van roestvast stalen buizen aanzienlijk uitdagender dan buizen gemaakt van bijvoorbeeld aluminium of ander metaal. Dit komt doordat RVS taaier wordt tijdens het buigproces.

Tijdens het buigen van RVS buizen is het ook erg belangrijk om verontreiniging te voorkomen. Roet- of ijzerdeeltjes kunnen namelijk hechten aan het materiaal en lokale corrosie veroorzaken. Het buigen van een RVS buis vereist dus uiterste precisie en vakmanschap.

Lees meer over onze werkwijze >>

gewalste en gebogen RVS buizen
RVS plaatwerk walsen en buigen in vorm

rvs buigen op onze topklasse CNC-profielwals

Wij hebben de machines en kennis om uw RVS buis te buigen in iedere gewenste radius. Onze topklasse CNC-profielwals maakt maatwerk buigen en walsen van RVS buizen mogelijk.

Onze ervarenprofielwalsers zijn van start tot afwerking bij de verschillende projecten rond het buigen en walsen van RVS buizen betrokken. Of het nu gaat om ellipsvormige (ovale) buizen of spiraalvormige profielen met verlopende radius, zij buigen uw RVS buis in iedere gewenste radius.

Op maat gemaakte rvs buizen en profielen

We begrijpen dat iedere klant unieke behoeften heeft. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die aansluiten bij de specifieke eisen van uw project. Of het nu gaat om complexe bochten, verschillende diameters of speciale afwerkingen, wij zorgen ervoor dat uw rvs buizen precies aan uw specificaties voldoen.

Door een goede beheersing van het buigproces, beperken we het handwerk en besparen we op de kosten. Met als resultaat: topkwaliteit en interessante prijzen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

"Probend heeft tot volle tevredenheid diverse werkzaamheden voor ons uitgevoerd, zoals rvs-railingen, rvs-vlaggenmasten, grote rvs-touwdoorvoeren met rollen, rvs-bolders en ankerkluizen en wat kleiner rvs-werk. Uitstekend vakmanschap en uitstekende materiaalbeheersing!" 

Henk M. | Project manager Heesen Yachts

Bekijk onze buig- en walsprojecten

Dankzij vele jaren ervaring buigen wij iedere RVS buis met hoge precisie tot een hoogwaardig eindproduct. De gebogen producten kunnen gebruikt worden in uiteenlopende toepassingen, bijvoorbeeld luxe ovale rvs-relingen voor jachtbouw. Ieder project wordt met zorg uitgevoerd en levert hoge kwaliteit eindpoducten op.

Bent u benieuwd naar ons werk? Bekijk onze projecten.