Staal buigen

Bent u op zoek naar een specialist in staal buigen? Zoek niet verder! Bij Probend bent u aan het juiste adres.  Wij brengen vakmanschap en precisie samen in onze buigwerkzaamheden. Onze jarenlange expertise en geavanceerde technologie stellen ons in staat om complexe projecten tot leven te brengen.

Staal buigen is een vaardigheid die precisie en vakmanschap vereist. Ons team beschikt over jarenlange ervaring en geavanceerde CNC technologie om uw buig projecten te realiseren. Of u nu een architect, ontwerper, ingenieur of fabrikant bent, onze maatwerk metaal buig oplossingen zullen u aanspreken.

Staal buigen met onze CNC wals

Walsen is dé techniek om een buis (of een ander profiel) te vervormen tot een boogvorm (of een volledige cirkel). Met behulp van drie walsrollen die nauwkeurig aworden angestuurd via CNC-besturing, bereiken we de gewenste verandering in de straal van de gebogen buis. Het voordeel van deze methode is dat vrijwel elke gewenste straal kan worden gerealiseerd, op voorwaarde dat het materiaal dit toelaat.

Een ander pluspunt van buiswalsen is dat het niet beperkt is tot alleen ronde buizen, maar ook kan worden toegepast op profielen van verschillende vormen, waaronder (rechthoekige) kokers, strippen en diverse andere profielen.

Lees meer over onze werkwijze >>

gewalste en gebogen RVS buizen
RVS plaatwerk walsen en buigen in vorm

topklasse CNC-profielwals met ervaren walsers

Wij hebben de machines en kennis om al uw stalen buizen te buigen in iedere gewenste radius. Onze topklasse CNC-profielwals maakt maatwerk buigen en walsen van stalen buizen mogelijk.

Onze ervarenprofielwalsers zijn van start tot afwerking bij de verschillende projecten rond het buigen en walsen van stalen buizen betrokken. Of het nu gaat om ellipsvormige (ovale) buizen of spiraalvormige profielen met verlopende radius, wij buigen uw stalen buis in iedere gewenste radius.

Op maat gebogen stalen buizen en profielen

We begrijpen dat iedere klant unieke behoeften heeft. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die aansluiten bij de specifieke eisen van uw project. Of het nu gaat om complexe bochten, verschillende diameters of speciale afwerkingen, wij zorgen ervoor dat uw stalen buizen precies aan uw specificaties voldoen.

Door een goede beheersing van het buigproces, beperken we het handwerk en besparen we op de kosten. Met als resultaat: topkwaliteit en interessante prijzen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

"Steeds vaker wordt er in de gevelbouw gebruik gemaakt van ronde ramen en gevels. De bijbehorende profielen en glaslatten moeten dan ook in de getekende vormen gewalst worden wat niet veel bedrijven kunnen. Probend kan dit wel en zelfs bijzonder goed. De mensen bij Probend gaan geen uitdaging uit de weg en denken continu mee om slimmere en snellere manieren van walsen te zoeken en het steeds weer verleggen van de grenzen qua buigen van profielen. De samenwerking bevalt ons dan ook zeer goed."

JM van Delft & zn | Gevelbouwers sinds 1907

Bekijk onze buig- en walsprojecten

Dankzij vele jaren ervaring buigen wij iedere stalen buis met hoge precisie tot een hoogwaardig eindproduct. De gebogen producten kunnen gebruikt worden in uiteenlopende toepassingen, bijvoorbeeld Gebogen profielen voor interne transportsystemen. Ieder project wordt met zorg uitgevoerd en levert hoge kwaliteit eindpoducten op.

Bent u benieuwd naar ons werk? Bekijk onze projecten.