Buizen walsen

Bent u op zoek naar een oplossing voor de vervaardiging van diverse constructies zoals spiraalvormige trappen, trapleuningen, transportcomponenten, afrasteringen en andere constructies? Dan krijgt u al snel te maken met buizen walsen. Het walsen van ovale, plat ovale of ellipsvormige is een vaardigheid die precisie en vakmanschap vereist. Wij beheersen het buigproces als geen ander en leveren buizen vervaardigd uit diverse metalen, waaronder aluminium, roestvrij staal, koper, messing en staal.

buizen walsen met behulp van geavanceerde CNC-besturing

Of u nu een architect, ontwerper, ingenieur of fabrikant bent: Onze jarenlange expertise en geavanceerde technologie stellen ons in staat om complexe projecten tot leven te brengen. De techniek die we gebruiken om een buis (of een ander profiel) te vervormen tot een boogvorm (of een volledige cirkel) noemen we walsen.

Bij walsen worden drie walsrollen nauwkeurig aangestuurd via CNC-besturing om de gewenste verandering in de straal van de gebogen buis te bereiken. Het voordeel van deze methode is dat vrijwel elke gewenste straal kan worden gerealiseerd, op voorwaarde dat het materiaal dit toelaat.

gewalste en gebogen RVS buizen
gewalste en gebogen ellipsvormige RVS buizen

Walsen is niet beperkt tot ronde buizen

Een ander pluspunt van buiswalsen is dat het niet beperkt is tot alleen ronde buizen, maar ook kan worden toegepast op profielen van verschillende vormen, waaronder ovale, plat ovale of ellipsvormige buizen en diverse andere profielen. Daardoor is het mogelijk buizen te walsen in iedere gewenste vorm.

Lees meer over onze werkwijze >>

topklasse CNC-profielwals met ervaren walsers

De kern van Probend wordt gevormd door onze servo-aangedreven profielwals. Deze wals is niet alleen krachtig bij lage toerentallen, maar stelt ons ook in staat om grote en dikke (buis)profielen snel en met minimale vervorming te verwerken. Hierdoor kunnen we gladde halffabrikaten produceren met onzichtbare radiusovergangen.

Onze geavanceerde wals van Zwitserse makelij wordt bediend door ervaren walsers die zijn opgeleid door deskundige professionals in de CNC-techniek. Deze sterke combinatie resulteert keer op keer in hoge kwaliteit producten.

RVS buzien walsen en buigen in ellips (ovale) vorm

Op maat gebogen metalen buizen en profielen

We begrijpen dat iedere klant unieke behoeften heeft. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die aansluiten bij de specifieke eisen van uw project. Of het nu gaat om ovale, plat ovale of ellipsvormige buizen, wij zorgen ervoor dat uw metalen buizen precies aan uw specificaties voldoen.

Door een goede beheersing van het buigproces, beperken we het handwerk en besparen we op de kosten. Met als resultaat: topkwaliteit en interessante prijzen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

"Probend heeft tot volle tevredenheid diverse werkzaamheden voor ons uitgevoerd, zoals rvs-railingen, rvs-vlaggenmasten, grote rvs-touwdoorvoeren met rollen, rvs-bolders en ankerkluizen en wat kleiner rvs-werk. Uitstekend vakmanschap en uitstekende materiaalbeheersing!" 

Henk M. | Project manager Heesen Yachts

Bekijk onze buig- en walsprojecten

Dankzij vele jaren ervaring buigen wij iedere metalen buis met hoge precisie tot een hoogwaardig ellipsvormig eindproduct. De gebogen producten kunnen gebruikt worden in uiteenlopende toepassingen, bijvoorbeeld luxe, plat ovale rvs-relingen voor jachtbouw. Ieder project wordt met zorg uitgevoerd en levert hoge kwaliteit eindpoducten op.

Bent u benieuwd naar ons werk? Bekijk onze projecten.