Probend - Innovaters in bending

Aluminium buigen

Aluminium buigen is een gespecialiseerd vakgebied dat precisie en vakmanschap vereist. Het buigen van aluminium buizen stelt unieke uitdagingen vanwege de eigenschappen van dit materiaal. Het is belangrijk om de juiste kennis en technologie toe te passen om de gewenste vormen en bochten te bereiken zonder dat het materiaal wordt beschadigd.

Bij Probend hebben we geïnvesteerd in geavanceerde buigapparatuur en -technieken om aan de specifieke eisen van aluminium buigen te voldoen. Wilt u een aluminium buis of profiel op een speciale manier gebogen hebben? Met moeilijke of lastige bochten? Levert u aluminium aan, dat tijdens het buigen ongeschonden moet blijven? Daar waar uitdagingen in de complexiteit van metaalbuigen uw pad kruisen, begint ons werk!

Maatwerk aluminium buigen

We begrijpen dat iedere klant unieke behoeften heeft. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die aansluiten bij de specifieke eisen van uw project. Of het nu gaat om complexe bochten, verschillende diameters of speciale afwerkingen, wij zorgen ervoor dat uw aluminium buizen precies aan uw specificaties voldoen.

Door een goede beheersing van het buigproces, beperken we het handwerk en besparen we op de kosten. Met als resultaat: topkwaliteit en interessante prijzen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

gewalste en gebogen aluminium en messing u-profielen

aluminium buigen werkt anders dan staal of rvs

Het buigen van aluminium is uitdagender dan het buigen van andere materialen zoals staal of roestvaststaal. Dit komt door de natuurlijke veroudering van aluminium. Na verloop van tijd wordt het materiaal hard en verliest het zijn buigzaamheid. Wanneer de profielen of buizen een langere periode in een magazijn hebben gelegen, zijn deze niet meer buigbaar breken of scheuren ze bij het buigen.

Daarnaast is het cruciaal dat het buiggereedschap en het te vervormen materiaal overeenkomen. Het gebruik van roestvaststaal gereedschap voor het buigen van een aluminium buis is geen goed idee, omdat het materiaal te zacht is. Wij stemmen daarom vooraf altijd met u af wat de mogelijkheden hierin zijn, en of het te buigen ontwerp wel mogelijk is.

Aluminium buigen met weinig nabewerkingen

Maken de gebogen aluminium buizen deel uit van uw eindproduct? Dan wilt u dat deze er puntgaaf uitzien. Tijdens het buigen van metaal ontstaan vaak imperfecties. Door nauwkeurig en met zorg te buigen, voorkomen wij deze imperfecties en is er weinig nabewerking nodig. Zo buigen we geanodiseerd aluminium zelfs zonder beschadiging of vervorming. Dit scheelt polijsten.

aluminium buizen buigen

Aluminium buigen op onze topklasse CNC-profielwals

Onze topklasse CNC-profielwals maakt maatwerk buigen en walsen van aluminium buizen mogelijk. Hiermee zijn buizen snel en met minimale vervorming te verwerken tot gladde halffabrikaten met onzichtbare radiusovergangen.

Lees meer over onze werkwijze >>

Bekijk onze wals- en buigprojecten

Bij Probend hebben we in de loop der jaren vele uiteenlopende projecten uitgevoerd, waaronder gebogen aluminium glasprofielen voor gevelbouw. Ieder project wordt met zorg uitgevoerd en levert hoge kwaliteit eindpoducten op.

Bent u benieuwd naar ons werk? Bekijk onze projecten.