Buizen buigen van complexe tot bijna onmogelijke vormen

Wilt u profielen op een speciale manier gebogen hebben? Met moeilijke of lastige bochten? Is het materiaal dik, hard of juist kwetsbaar? Levert u mooi gecoat RVS, staal of aluminium aan, dat tijdens het buigen ongeschonden moet blijven? Daar waar uitdagingen in de complexiteit van metaalbuigen uw pad kruisen, begint ons werk!

Buizen buigen op maat voor diverse materiaalsoorten

Bij het buigen van buizen en profielen is geen uitdaging te groot voor ons. Of het nu gaat om luxueus gewelfde buizen of complexe vormen in kwetsbare profielen; wij hebben alle specialisaties in huis.

Onze expertise omvat niet alleen het buigen van ellipsvormige buizen, maar ook spiraalvormige profielen en glooiende S-bochten in lange stalen pijpen. Bovendien zorgt onze ervaring voor een onberispelijke afwerking van materialen zoals gecoat RVS, staal en aluminium. Het buigen van buizen en profielen gebeurt voornamelijk op onze CNC-profielwals.

gewalste rvs buizen 1024

Topklasse CNC-profielwals(ers)

Met onze topklasse CNC-profielwals, het technisch hart van ons bedrijf, maken wij gebogen buizen op maat. Met deze machine zijn grote, dikke (buis)profielen snel en met minimale vervorming te verwerken tot gladde halffabrikaten met onzichtbare radiusovergangen. Deze high-tech wals van Zwitserse makelij wordt bediend door ervaren walsers: opgeleid door ‘oude rotten’, vertrouwd met CNC-techniek. Een ijzersterke combinatie die tot hoge kwaliteit gebogen buizen leidt.

Lees meer over onze werkwijze >>

Weinig nabewerkingen nodig

Maken de gebogen buizen of profielen deel uit van uw eindproduct? Dan wilt u dat deze er puntgaaf uitzien. Tijdens het krachtig buigen van metaal ontstaan vaak imperfecties. Door nauwkeurig en met zorg te buigen, is weinig nabewerking nodig. Zo buigen we geanodiseerd aluminium zelfs zonder beschadiging of vervorming. Dit scheelt polijsten.

Door een goede beheersing van het buigproces, beperken we het handwerk. Met als resultaat: topkwaliteit en interessante prijzen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

aluminium buizen buigen

Bekijk onze wals- en buigprojecten

Bij Probend hebben we in de loop der jaren vele uiteenlopende projecten uitgevoerd. Van gebogen aluminium glasprofielen voor gevelbouw tot luxe plat ovalen rvs-relingen voor de jachtbouw. Ieder project wordt met zorg uitgevoerd en levert hoge kwaliteit gebogen eindpoducten op.

Bent u benieuwd naar ons werk? Bekijk onze projecten.