Probend - Innovaters in bending

Metaal buigen

Bent u op zoek naar een specialist in metaal buigen? Zoek niet verder! Bij Probend bent u aan het juiste adres.  Wij brengen vakmanschap en precisie samen in onze metaalbuigdiensten. Onze jarenlange expertise en geavanceerde technologie stellen ons in staat om complexe projecten tot leven te brengen. Of u nu een architect, ontwerper, ingenieur of fabrikant bent, onze maatwerkoplossingen spreken tot de verbeelding en voldoen aan uw unieke eisen.

Metaal buigen is een vaardigheid die precisie en vakmanschap vereist. Ons team beschikt over jarenlange ervaring en geavanceerde CNC technologie om uw metaal buig projecten te realiseren. Of u nu een architect, ontwerper, ingenieur of fabrikant bent, onze maatwerk metaal buig oplossingen zullen u aanspreken.

Metaal buigen met onze CNC wals

Walsen is de techniek waarbij een buis (of een ander profiel) wordt vervormd tot een boogvorm (of een volledige cirkel) met behulp van drie walsrollen. Deze rollen worden nauwkeurig aangestuurd via CNC-besturing om de gewenste verandering in de straal van de gebogen buis te bereiken. Het voordeel van deze methode is dat vrijwel elke gewenste straal kan worden gerealiseerd, op voorwaarde dat het materiaal dit toelaat.

Een ander pluspunt van buiswalsen is dat het niet beperkt is tot alleen ronde buizen, maar ook kan worden toegepast op profielen van verschillende vormen, waaronder (rechthoekige) kokers, strippen en diverse andere profielen.

Lees meer over onze werkwijze >>

gewalste en gebogen RVS buizen
RVS plaatwerk walsen en buigen in vorm

topklasse CNC-profielwals met ervaren walsers

Wij hebben de machines en kennis om al uw metalen buizen te buigen in iedere gewenste radius. Onze topklasse CNC-profielwals maakt maatwerk buigen en walsen van alle soorten metalen buizen mogelijk.

Onze ervarenprofielwalsers zijn van start tot afwerking bij de verschillende projecten rond het buigen en walsen van metalen buizen betrokken. Of het nu gaat om ellipsvormige (ovale) buizen of spiraalvormige profielen met verlopende radius, wij buigen uw metalen buis in iedere gewenste radius.

Op maat gebogen metalen buizen en profielen

We begrijpen dat iedere klant unieke behoeften heeft. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die aansluiten bij de specifieke eisen van uw project. Of het nu gaat om complexe bochten, verschillende diameters of speciale afwerkingen, wij zorgen ervoor dat uw metalen buizen precies aan uw specificaties voldoen.

Door een goede beheersing van het buigproces, beperken we het handwerk en besparen we op de kosten. Met als resultaat: topkwaliteit en interessante prijzen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

"We hadden een uitdaging met complexe, aluminium extrusieprofielen die in bepaalde vormen gewalst moesten worden. Bij Probend denken ze continu mee om dit proces te verbeteren en staan ze altijd klaar voor ons. Inmiddels maken ze alles voor ons en hebben we in hun een betrouwbare partner gevonden aan wie we met een gerust hart ons werk uitbesteden.

Canline

Bekijk onze buig- en walsprojecten

Dankzij vele jaren ervaring buigen wij iedere metalen buis met hoge precisie tot een hoogwaardig eindproduct. De gebogen producten kunnen gebruikt worden in uiteenlopende toepassingen, bijvoorbeeld Gebogen profielen voor interne transportsystemen. Ieder project wordt met zorg uitgevoerd en levert hoge kwaliteit eindpoducten op.

Bent u benieuwd naar ons werk? Bekijk onze projecten.