Probend - Innovaters in bending

Opdrachtgevers over het eindresultaat

Anders denken leidt vaak tot efficiënte oplossingen en onderscheidende eindproducten. De voorbeelden hieronder zijn daarvan het bewijs: bijzonder gebogen en mooi afgewerkte profielen in plaats van standaard rechttoe-rechtaan profielen. Het zien van deze eindresultaten overtuigde onze opdrachtgevers volledig van de meerwaarde van ons unieke ‘kromdenken’.

LED Verlichting Campus Eindhoven

In dit project zitten 13.460 rvs frees- draai- en buig deeltjes van Probend om de 10.600 LED lampjes op hun plaats te houden. Het project is ontworpen door Har Hollands en uitgevoerd door Smartlight uit Tilburg.

LED verlichting

Of u nu een ring nodig hebt van 30 cm doorsnee of van 10 meter doorsnee, Probend maakt het voor u. Ringen t.b.v. LED verlichting worden steeds populairder.

led ringenWij zijn dan ook continu bezig om steeds meer soorten profielen voor u te kunnen walsen waarvan dan weer mooie lampen van gemaakt kunnen worden.


Ronde armaturen voor verlichtingsindustrie

review demoLED lampen zijn er in tal van kleuren en sferen. Als strips laten ze zich makkelijk verwerken in opvallende designs. Zoals in deze, in grootte variërende, ringarmaturen voor het Novotel in Hoofddorp. De kwetsbare, open U-profielen en het harde, lastig te buigen aluminium maakten deze opdracht tot een schitterende uitdaging. De lampen zijn inmiddels te bewonderen in de lobby van het hotel.

"Wij hebben inmiddels verschillende projecten gedaan met Probend en met groot succes. De profielen die wij gebruiken voor de armaturen worden zeer nauwkeurig gewalst en middels 1 op 1 tekening nagemeten. Voor grotere projecten worden alle delen keurig genummerd op tekening en op de elementen zelf zodat alles zeer snel en zonder zoeken ter plaatse in elkaar gezet kan worden. Al met al zijn wij zeer tevreden met Probend als partner voor al ons buig- en walswerk."  Marco van der Griend | Sales Manager Maretti Lightning


Luxe, plat ovale rvs-relingen voor jachtbouw

railing 240x150In opdracht van een jachtwerf maakten we gebogen rvs-relingen voor een megajacht. Stijlvolle, ovale relingen in plaats van gangbare ronde relingen. Asymmetrische relingen, zoals deze, ogen robuust en tegelijkertijd slank. Wij beheersen het buigen en walsen van (plat) ovale buizen tot in detail. Eén deukje of ribbel in de hoogglanzend gepolijste rvs-reling en deze wordt direct afgekeurd.

"Probend heeft tot volle tevredenheid diverse werkzaamheden voor ons uitgevoerd, zoals rvs-railingen, rvs-vlaggenmasten, grote rvs-touwdoorvoeren met rollen, rvs-bolders en ankerkluizen en wat kleiner rvs-werk. Uitstekend vakmanschap en uitstekende materiaalbeheersing!"  Henk M. | Project manager Heesen Yachts


Gebogen aluminium glasprofielen voor gevelbouw

delftgevelArchitecten laten zich bij het ontwerpen van gebouwen steeds vaker inspireren door vloeiende lijnen en golvende vormen. Omdat rechte ramen afbreuk doen aan gewelfde gevels, zien we meer gebogen vensters. Deze beslaan regelmatig een groot deel van de gevel om zo een open, ruime sfeer te creëren. Inhakend op deze architectuurtrends maakten we deze aluminium glasprofielen. 

"Steeds vaker wordt er in de gevelbouw gebruik gemaakt van ronde ramen en gevels. De bijbehorende profielen en glaslatten moeten dan ook in de getekende vormen gewalst worden wat niet veel bedrijven kunnen. Probend kan dit wel en zelfs bijzonder goed. De mensen bij Probend gaan geen uitdaging uit de weg en denken continu mee om slimmere en snellere manieren van walsen te zoeken en het steeds weer verleggen van de grenzen qua buigen van profielen. De samenwerking bevalt ons dan ook zeer goed." 
JM van Delft & zn | Gevelbouwers sinds 1907


Gebogen profielen voor interne transportsystemen

CanLine 2840crop 240x150Canline produceert intern transport voor o.a. metalen blikjes. Op zoek naar slimme oplossingen vroeg het bedrijf ons grote aluprofielen te buigen. Het basisprofiel kende veel zwakke punten, zoals geleidingskanalen en bevestigingspunten, en diende in meerdere richtingen gebogen te worden. Daarbij moesten de gebogen profielen perfect in de bestaande transportsystemen passen.

"We hadden een uitdaging met complexe, aluminium extrusieprofielen die in bepaalde vormen gewalst moesten worden. Bij Probend denken ze continu mee om dit proces te verbeteren en staan ze altijd klaar voor ons. Inmiddels maken ze alles voor ons en hebben we in hun een betrouwbare partner gevonden aan wie we met een gerust hart ons werk uitbesteden."


Bel of mail voor een kennismakingsgesprek!

Zijn er na het bekijken van deze voorbeelden ideeën ontstaan? Wilt u een afspraak maken om te zien hoe wij aan uw proces of product kunnen bijdragen? Bel 0416 - 74 50 80 of mail ons.