Werkwijze

Bij Probend streven we naar kwaliteit en precisie bij het walsen en buigen van metalen (buis)profielen. Elke aanvraag is uniek en vraagt om een gedetailleerd en doordacht proces. Of het nu gaat om een enkel prototype of een grote productieserie, ons vijfstappenproces zorgt ervoor dat uw profielen voldoen aan uw exacte specificaties en onze hoge kwaliteitsstandaarden:

1. Haalbaarheid beoordelen en offerte(s) opstellen

Na ontvangst van uw aanvraag beoordelen we of we uw metalen (buis)profielen op een efficiënte manier in de gewenste vorm kunnen walsen of buigen. Of er speciale gereedschappen of hulpmiddelen nodig zijn. En of testen noodzakelijk zijn. Zo ja, dan ontvangt u eerst een offerte voor de testfase.

Slagen de testen? Dan ontvangt u van ons een offerte voor de productiefase.


2. Klantspecifieke tools ontwerpen en vervaardigen

Gaat u akkoord met onze offerte? Dan starten we, indien nodig, met het ontwerpen en produceren van klantspecifieke gereedschappen en productieondersteunende hulpmiddelen.

Voor het bereiken van een zo goed mogelijk eindresultaat stemmen we de tools nauwkeurig af op het specifieke gedrag van het te buigen metaal. U kunt de tools natuurlijk ook zelf aanleveren.


3. Profielen ontwerpen met speciale tekensoftware

Wij ontwerpen de gewenste profielvormen in onze 3D/CAD-tekensoftware. Het ontwerpen van profielvormen met een verlopende radius is een van onze specialisaties. Daarom hebben we een unieke module toegevoegd.

In deze module kunnen we segmenten met verschillende lengtes en radiussen achter elkaar plaatsen. Eventuele onderbrekingen in de glooiende lijn zijn hierdoor direct zichtbaar. U krijgt op deze manier een realistisch beeld van het eindproduct.


4. Foutloze conversie van teken- naar buigprogramma

De conversiemodule in CAD/CAM zet het ontwerp om naar een buigprogramma. Dit programma stuurt via wifi de CNC-profielwals aan. Door de tekensoftware aan de profielwals te koppelen, kunnen we lange stukken metaal nauwkeurig buigen en walsen.

Het ontwerp en gebogen (test)profiel komen vrijwel altijd 100% overeen. Zo combineren we snelheid met topkwaliteit.


5. Behandeling profielen volgens hoge afwerkingseisen

Als opdrachtgever stelt u hoge afwerkingseisen aan de gebogen profielen. Vooral als u deze in uw eindproduct verwerkt. Ons slim ingerichte buig- en walsproces minimaliseert het risico op beschadiging of vervorming van het metaal.

Zijn er tijdens het buigen en walsen toch imperfecties ontstaan? Dan schuren, stralen, slijpen en polijsten we de profielen tot in de perfectie.


Meer weten over Probend?

Bekijk onze projecten of lees meer over Probend. Bel voor informatie 0416 - 74 50 80 of mail.