Ellipsvormige (ovale) buizen buigen

Voor op maat gewalste, ovale, plat ovale of ellipsvormige buizen bent u bij Probend aan het juiste adres. Het walsen van ovale, plat ovale of ellipsvormige is een vaardigheid die precisie en vakmanschap vereist.  Wij brengen deze eigenschappen samen in onze metaalbuigdiensten. Of u nu een architect, ontwerper, ingenieur of fabrikant bent: Onze jarenlange expertise en geavanceerde technologie stellen ons in staat om complexe projecten tot leven te brengen.

Ellipsvormige buizen buigen met onze CNC wals

Walsen is de techniek waarbij een buis (of een ander profiel) wordt vervormd tot een boogvorm (of een volledige cirkel) met behulp van drie walsrollen. Deze rollen worden nauwkeurig aangestuurd via CNC-besturing om de gewenste verandering in de straal van de gebogen buis te bereiken. Het voordeel van deze methode is dat vrijwel elke gewenste straal kan worden gerealiseerd, op voorwaarde dat het materiaal dit toelaat.

gewalste en gebogen RVS buizen
gewalste en gebogen ellipsvormige RVS buizen

Walsen is niet beperkt tot ronde buizen

Een ander pluspunt van buiswalsen is dat het niet beperkt is tot alleen ronde buizen, maar ook kan worden toegepast op profielen van verschillende vormen, waaronder ovale, plat ovale of ellipsvormige buizen en diverse andere profielen.

Lees meer over onze werkwijze >>

topklasse CNC-profielwals met ervaren walsers

Wij hebben de machines en kennis om al uw metalen buizen te walsen in iedere gewenste radius. Onze topklasse CNC-profielwals maakt maatwerk buigen en walsen van alle soorten metalen buizen mogelijk.

RVS buzien walsen en buigen in ellips (ovale) vorm

Op maat gebogen metalen buizen en profielen

We begrijpen dat iedere klant unieke behoeften heeft. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die aansluiten bij de specifieke eisen van uw project. Of het nu gaat om ovale, plat ovale of ellipsvormige buizen, wij zorgen ervoor dat uw metalen buizen precies aan uw specificaties voldoen.

Door een goede beheersing van het buigproces, beperken we het handwerk en besparen we op de kosten. Met als resultaat: topkwaliteit en interessante prijzen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

"Probend heeft tot volle tevredenheid diverse werkzaamheden voor ons uitgevoerd, zoals rvs-railingen, rvs-vlaggenmasten, grote rvs-touwdoorvoeren met rollen, rvs-bolders en ankerkluizen en wat kleiner rvs-werk. Uitstekend vakmanschap en uitstekende materiaalbeheersing!" 

Henk M. | Project manager Heesen Yachts

Bekijk onze buig- en walsprojecten

Dankzij vele jaren ervaring buigen wij iedere metalen buis met hoge precisie tot een hoogwaardig ellipsvormig eindproduct. De gebogen producten kunnen gebruikt worden in uiteenlopende toepassingen, bijvoorbeeld luxe, plat ovale rvs-relingen voor jachtbouw. Ieder project wordt met zorg uitgevoerd en levert hoge kwaliteit eindpoducten op.

Bent u benieuwd naar ons werk? Bekijk onze projecten.